top of page
Search

Tapahtumien kiehtova maailma vai stressin täyteiset päivät ja unettomat yöt?

Mikä tapahtumien järjestämisessä viehättää suurta osaa ihmisistä? Onko se lupaus ja mielikuva mahtavista juhlista, unohtumattomasta päivästä ihmisen elämässä, hauskasta muistosta ja omien arkisten huolien unohtamisesta, rentoutumis hetkestä ja ajatusten muualle suuntaamisesta? Jokaisella on varmasti omat syynsä ja virikkeensä siihen. Tulevia tapahtumia odotetaan yleensä innolla ja mielenkiinnolla, olipa kyseessä sitten juhlat, festarit, konsertti, gaala tai yritystapahtuma.

Tapahtuma-ala viehättää myös todella monia ihmisiä työn merkeissä, ja jostain syystä siihen yhdistetään usein luksusta huokuvaa elämäntyyliä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Tapahtuma-alalla työskenteleviä henkilöitä pidetään usein etuoikeutettuina, sillä he pääsevät kurkistamaan maagisen esiripun taakse. Tapahtuma-alasta muodostetaan omissa mielikuvissa James Bond-tyylistä vauhdikasta elokuvaa upeine puitteineen, tai siihen yhdistetään tähtien kanssa hengailua ja glamour-henkisen elämäntavan osittaista jakamista heidän kanssaan.

Tapahtuma-alalla työskentelyä pidetään myös hektisenä, epävakaana, epämääräisenä työnä, jota on vaikeata rinnastaa tiettyyn ammattivirkaan, kuten esimerkiksi poliisina tai hammashoitajana työskentelyyn, jolloin tiedetään saman tien aika tarkasti mitä kyseiset ammattilaiset tekevät työkseen. Toisaalta sitä pidetään mielenkiintoisena, mystisenä, luovana ja palkitsevana työnä, jonka eteen pitää tehdä mittaamaton määrä työtunteja saadaakseen asiakkaita ja nauttiakseen heidän luottamustaan, sillä alalla liikkuvat isotkin rahavirrat.

Miksi joku uskaltaisi antaa omat rahansa juuri tälle tapahtumajärjestäjälle? Miten uskaltaa luottaa asianmukaiseen lopputulokseen, sekä siihen, että saa varmasti rahoilleen vastinetta? Kenen puolesta uskaltaa lyötä vetoa? Nämä ovat varmasti päällimmäiset kysymykset, jotka heräävät uuden tapahtumakumppanin etsinnän yhteydessä ja yrityksen sääntöjen edessä toteutetuissa kilpailutustilanteissa. Mielikuvia alasta on varmasti niin monia kuin meitä ihmisiä, ja myös erilaisia lopputuloksia on alalla yhtä paljon kuin tekijöitäkin. Tyylejä toteuttaa tapahtumatuotantoa on lukemattomia, joten kumppanin etsintä aiheuttaa varmasti monille harmaita hiuksia ja kasan huolia. Miten valitsen sen oikean?

Toimin itse Ramsonilla tuotantopäällikkönä ja olen ollut yrityksessä mukana sen perustamishetkestä lähtien. Matka on ollut rikas, värikäs ja välillä erittäin kivinenkin. Vaikeuksien kautta voittoon sitä sanotaan, eikö? Kun tuttavapiirissä tai uusia ihmisiä tavatessani kerron olevani tapahtuma-alalla, saan kaksi erilaista vastaanottoa. Joko kuulijan on vaikea hahmottaa mitä oikeasti teen työkseni tai näen sen ihailevan välähdyksen kuulijan silmissä ja mieleeni hiipii väkisinkin sana etuoikeutettu.

Miksi halusin tapahtuma-alalle vai olenko ajautunut sille vahingossa? Olen ollut tapahtuma.-alalla miltei koko aikuiselämäni ja olen tietoisen epätietoisesti ajautunut siihen opintojeni puitteissa. Muistan, kun yhtenä päivänä ajoin autolla ja suunnittelin mielessäni ensimmäistä järjestämääni tapahtumaa. Näin kaikki siihen liittyvät järjestelyt kirkkaina mielessä, loogisesti ja järjestelmällisesti; kaikki askeleet, joilla pääsisin tavoitteeseen. Sillä sekunnilla tajusin, että osaan tämän osaamatta tätä – olen luonnolahjakkuus juuri tässä. Tämä on itselleni mielenkiintoista ja kiehtovaa, ja elän mielelläni jatkuvaa muutosta. Se hetki olikin kaiken alku.

Mitä yrityksenä voimme tarjota omille asiakkaillemme tapahtumatuotannon osalta? Millä erotumme muista ja miksi valita meidät tapahtumayritysten monipuolisesta ja villistä viidakosta? Mikä on tärkein tekijä kumppanuudessa? Ammattimainen ote on varmasti se, mitä monet hakevat, mutta mitä muuta menestyksekäs lopputulos ja yhteistyö vaativat? Miltä kaksi seuraavaa sanaa kuulostaisivat – luottamus ja mielenrauha. Olisitko valmis maksamaan siitä, että luotat kumppanisi vankkaan kokemukseen ja tinkimättömään lopputulokseen, sekä siitä, että kumppanisi tarjoaa sinulle mielenrauhaa koko tuotantokauden aikana? Siitä, että voit nukkua yösi rauhassa, heräämättä kesken unien kylmän hien peittämänä, sydämen hakatessa, sillä et ole varma, miten projektisi etenee ja olet vastuuvelvollinen omalle esimiehellesi tai päämiehellesi lopputuloksen osalta. Miltä kuulostaa, että ulkoistaisit kaiken tapahtumajärjestämisestä aiheutuvan päänsäryn luotettavalle kumppanillesi, joka pitää sinua jatkuvasti loopissa siitä miten asiat edistyvät, mutta samalla antaa sinulle oman työrauhan, eikä spämmää sähköpostilaatikkoasi jatkuvilla kysymyksillä tai liiallisilla tilannepäivityksillä? Mikäli tämä on se, mitä haluaisit kokea, voit asettaa kaikki panoksesi Ramsonin puolesta, me teemme toiveestasi mahdollisen.

Talostamme löytyy kaikki osaaminen, mitä tapahtumajärjestäminen vaatii, olipa kyse messuista, seminaarista, yrityksen vuosittaisesta Kick Off tilaisuudesta tai vuosijuhlasta, festari, gaala tai konsertti tyyppisestä tapahtumasta, tiimihengen nostattamista tai henkilöstölle ja kumppaneille järjestettävästä kiitos juhlasta – meillä ei ole rajoja. Tapahtuma-alalla turvaudutaan usein alihankkijoihin ja muihin kumppaneihin miltei kaikissa asioissa rakentamisesta tekniikkaan, mutta me näemme tärkeänä sen, että ymmärrämme tätä kaikkea myös itse. Ramsonin katon alla yhdistyy se kaikki osaaminen mitä tapahtuma-ala vaatii, tekninen osaaminen - olipa kyse äänestä, videosta tai valosta, IT-osaaminen, graafinen osaaminen, rakennus- ja sisustusalan osaaminen, sekä hr-asiantuntijuus. Olemme idearikkaita ja konseptoimme sinulle toiveidesi mukaisen kokonaisuuden budjettisi mukaan. Omaamme pitkän kokemuksen tapahtuma-alalta, pitkälle kehitetyt projektin johtotaidot. Asetamme mittarit onnistumisen takaamiseksi ja seuraamme niitä, sekä raportoimme saavutetuista tuloksista projektin päätteeksi.

Ymmärrämme raportoinnin tärkeyden ja asetettujen tavoitteiden saavuttamisen itse tapahtumajärjestämisen ohella; sen jälkityön merkityksen, kun projekti on jo päättynyt ja on aika vetää johtopäätökset yhteen. Loppuraportti, jonka huoletta voit esitellä esimiehellesi, päämiehellesi tai kollegoillesi, kertoo saavutetuista päämääristä, tuloksista ja kokonaisuudesta elävien ja värikkäiden kuvien kera. Räätälöimme kaiken budjettisi sopivaksi ja löydät sen kaiken samasta talosta, jolloin säästät samalla kustannuksissasi. Olemme luonnollinen valinta kumppaniksi, olipa mielessäsi mikä tahansa tapahtuma tai tuotteen lanseeraus. Muutamme mielikuvasi todellisuudeksi ja samalla pidämme hauskaa ja nautimme matkasta täysin rinnoin.

Entäs ne mielikuvat tapahtuma-alasta? Mitkä niistä vastaavat todellisuutta? Ne ovat kaikki todellisia, joka ikinen niistä ja siksi rakastankin tätä alaa jokaisella hengenvedollani, elän tätä jokaisella solullani ja haluan jakaa upeat lopputuloksemme koko maailman kanssa.

Olga Alekseeva

Tuotantopäällikkö

Ramson & Co


200 views

Recent Posts

See All
bottom of page